Dag 05

Heilige Herrie Adventskalender dag 5

Bijbeltekst: Ruth 4: 9-12

Een nieuw begin

Ruth 4:11-12
‘Ja,’ zeiden de oudsten en allen die bij de poort aanwezig waren, ‘daarvan zijn wij getuige. De HEER geve dat de vrouw die in uw huis komt, zal zijn als Rachel en Lea, die beiden het huis van Israël groot hebben gemaakt, zodat ook u groot zult zijn in Efrata en uw naam in Betlehem zal voortbestaan. Moge uw huis worden als het huis van Peres, de zoon van Tamar en Juda, en wel door de kinderen die de HEER u bij deze jonge vrouw zal geven.’ 

I promised you a miracle (Simple Minds)
Promised you a miracle
Belief is a beauty thing
Promises, promises
As golden days break wondering

(vertaling)
Ik heb je een wonder beloofd
Geloof is iets moois
Beloften, beloften
Terwijl gouden dagen aanbreken met verwondering

Boaz is een man van zijn woord, wat hij heeft toegezegd in de nachtelijke uren op de dorsvloer, wordt nu hardop in het licht gezegd. Een plechtige belofte die de weg vrijmaakt naar de toekomst. De getuigen wensen de ‘Losser’ alle goeds toe en glimlachen in mijn beleving van oor tot oor. Boaz toont karakter, de dag krijgt een gouden rand. Hij houdt woord en dat is in onze tijden vol loze beloften, holle kreten en goedkope oplossingen een verademing, toch?

Welke grote statements heb jij in het openbaar uitgesproken? Leef je deze ook uit? Houdt jij jezelf aan je woord? 

Aan welke belofte of plechtige afspraak moet jij jezelf of iemand anders de komende tijd eens herinneren?

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Ruth 4: 9-12

9Toen zei Boaz tegen de andere mannen in de poort: “Jullie hebben het vandaag gehoord: alles wat van Elimelech geweest is en alles wat van Chiljon en Machlon geweest is, koop ik van Naomi. 10Ook Ruth, de vrouw uit Moab, de vrouw van Machlon, wordt van mij. Ik zal met haar trouwen en de kinderen die wij krijgen, zullen tellen als kinderen van haar overleden man. Zo zal zijn naam blijven bestaan en zal zijn grond van zijn familie blijven. Jullie hebben het gehoord.” 
 
11En de mannen in de poort zeiden: “We hebben het gehoord. We wensen je toe dat de Heer goed zal zijn voor de vrouw die nu in je huis komt, zodat ze net zoveel kinderen zal krijgen als Rachel en Lea, uit wie het hele volk Israël ontstaan is! We wensen je toe dat het goed met je zal gaan in Efrata en dat je bekend zal zijn in Betlehem. 12En dat je familie zal worden als die van Perez, de zoon van Tamar en Juda.”