Dag 07

Heilige Herrie Adventskalender dag 7

Bijbeltekst: Micha 5: 1-4

Te klein…?!

Janelle Arthur bezingt de ‘hand me downs’: voorwerpen aan haar doorgegeven in haar familie. Bijvoorbeeld de bijbel van haar grootvader. Bladerend in die bijbel treffen haar de teksten die haar opa onderstreepte. De woorden komen tot leven. Opeens is het zoveel meer dan een mooi oud boek. Er wordt iets voelbaar. De liefde en het geloof van haar grootvader raken haar. De rode draad van geloof, hoop en liefde gaat mee de geschiedenis door.

In het kerstverhaal horen we straks de woorden uit Micha over Bethlehem. Daar werd Jezus geboren. Bethlehem, een ‘hand me down’, een overlevering – en een rode draad. De kern daarvan is de herinnering aan ‘klein’. Bethlehem is de stad van David. Die werd in eerste instantie over het hoofd gezien. Hij was klein. Te klein om koning te zijn? God meet anders.

Die boodschap komt tot uiting in de overlevering van ‘Bethlehem’. Ook Jezus Christus werd door velen over het hoofd gezien. Zijn geboorte in Bethlehem trok slechts de aandacht van enkelen. Maar de rode draad van geloof, hoop en liefde wordt niet zelden doorgegeven door mensen die over het hoofd worden gezien. Een boodschap die past bij Advent, en straks bij Kerst. Wat wij ‘klein’ vinden, kan in het licht van het evangelie groot zijn. En wie over het hoofd wordt gezien, mag opbloeien in Gods koninkrijk. Dat is de rode draad waar Bethlehem ons aan herinnert. God kijkt anders, meet anders.

Jij ook?

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Micha 5: 1-4

In Betlehem zal de Koning geboren worden

 
1De Heer zegt: En jij, Betlehem, bent wel één van de kleinste dorpen in Juda, maar in jou zal mijn Koning geboren worden. Hij zal over Israël heersen. Hij is er altijd al geweest, al van eeuwigheid af aan. 2De Heer geeft zijn volk in de macht van hun vijanden, totdat die Heerser is geboren. Dan zullen de mensen die de gevangenschap in andere landen hebben overleefd, terugkomen bij het volk Israël. 3En de Koning zal aan de macht blijven. Hij zal als een herder voor hen zorgen, in de kracht van de Heer. De macht en majesteit van zijn Heer God zal in Hem te zien zijn. Dan zullen de mensen in vrede wonen, want Hij zal over de hele wereld regeren. 4Hij zal vrede zijn.