Dag 13

Heilige Herrie Adventskalender dag 13

Bijbeltekst: Jesaja 42:1-4

Profetie over de rechtvaardige dienaar

In alle geweld van de wereld wijst de profeet Jesaja naar iemand die juist niet in geweld zijn kracht zoekt maar in stilte zijn weg gaat, kwetsbaar, zonder kapsones. Hij komt niet om af te breken maar om op te bouwen. Later is deze tekst vaak toegepast op Jezus en zijn lijden. Jezus is niet gekomen om de baas te spelen, laat staan zijn koninkrijk met geweld te vestigen. Een boodschap die de kerk en christenen door de eeuwen heen te vaak hebben vergeten. 

In de wereld en vaak ook in de kerk hebben mensen met de grootste mond het voor het zeggen. Je ziet ze in talkshows en op de sociale media voeren ze het hoogste woord. In deze adventstijd willen we even stilstaan bij de kwetsbare mens. 

Daniel Lohues zingt erover in zijn liedje BIJ DE HEMEL IN DE RIJ, over een vrouw en een man die zich nooit opdringen maar op hun eigen onopvallende manier de wereld proberen een beetje mooier te maken. Lohues stelt zich voor dat ze moeten aansluiten in de lange rij van mensen die op weg zijn naar de hemel. Maar voor de kwetsbare mensen, die leven in eenvoud en liefde hoeft dat wachten niet lang te duren:

Die huuft niet te wachten bij de hemel in de rij

Die mag direkt deur, die mag iederien veurbij

Die huuft niks uut te leggen, die huuft niks te zeggen

Nee, die huuft niet te wachten bij de hemel in de de rij.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Jesaje 42: 1-4

God zegt dat Hij een dienaar zal sturen die Hem werkelijk zal dienen

 
1 De Heer zegt: “Kijk, hier is mijn Dienaar. Ik help Hem, want Ik heb Hem uitgekozen. Ik geniet van Hem. Ik heb mijn Geest op Hem gelegd. Hij zal de volken mijn rechtvaardigheid laten zien. 2Hij zal niet schreeuwen en roepen. Hij zal op straat niet te horen zijn. 3Een geknakte rietstengel breekt Hij niet af. Een walmende olielamp blaast Hij niet uit. Hij is rechtvaardig en houdt Zich aan de waarheid. 4Hij zal niet tegengehouden worden, totdat Hij ervoor heeft gezorgd dat op aarde het recht heerst. En de landen langs de kust zullen graag van Hem willen leren hoe ze moeten leven.