Dag 16

Heilige Herrie Adventskalender dag 16

Bijbeltekst: Jesaja 9:1-6

“Het volk dat nu in het donker leeft, zal een stralend licht zien” (Jesaja 9:1)

Als ik denk aan het volk dat nu in het donker leeft, dan denk ik aan Israël en Palestina. Dan denk ik aan de afschuwelijke aanslag van Hamas op 7 oktober j.l. en de gruwelijke oorlog in Gaza die daarop volgde. 

Kan er ooit vrede zijn? De profetie van Jesaja is krachtig en hoopvol

“Een helder licht zal schijnen in het land waar het nu nog donker is.”

We verlangen allemaal naar vrede en licht, dit jaar misschien wel meer dan ooit. Onze wereld is erg donker, maar er zijn ook lichtpunten. Mensen die zich inzetten voor vrede, verbinding, ontmoeting en vrede.

Koolulam is zo’n lichtpunt. Koolulam organiseert muzikale evenementen. Ze brengen mensen met verschillende achtergronden, culturen en geloofsovertuigingen bij elkaar om samen muziek te maken en te zingen. ‘Singing is believing’, zingen is geloven, is hun motto.

In 2018 brachten ze in Haifa (Israël) ruim 3.000 mensen bij elkaar om samen te zingen in het Hebreeuws, Arabisch en Engels. In minder dan een uur tijd studeerden ze met elkaar het lied ‘One Day’ van Matisyahu in. Het resultaat is verbluffend, verbindend en vol energie.

One Day..,
Op een dag zal dit allemaal veranderen, behandel mensen gelijk,
Stop met het geweld, weg met de haat
Op een dag zullen we allemaal vrij zijn en daar trots op zijn
Onder dezelfde zon, liedjes zingen over vrijheid

Als ik naar dit lied luister en deze clip zie, dan breekt even het licht door.
Het licht van vrede, voor de mensen in het donker.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Jesaje 9: 1-6

Er zal weer licht komen in het duister: God belooft de Redder 

1Het volk dat in het donker leeft, zal een groot licht zien. Er komt weer licht voor het volk dat al vlak voor de poorten van de dood leefde. 2U heeft het volk weer groot gemaakt. U heeft het volk weer blij gemaakt. Het volk viert net zo vrolijk feest als bij een oogstfeest of bij het verdelen van een grote buit. 3Want het juk dat zwaar op hun schouders lag, de stangen op hun schouders en de stok waarmee ze werden geslagen, zijn door U stukgebroken. Het wordt een bevrijding zoals vroeger, toen de Midianieten verslagen werden. 
 
4Alle stampende soldatenlaarzen en alle met bloed bevlekte soldatenkleren zullen worden verbrand. Ze zullen in het vuur worden gegooid. 5Want er is een Kind geboren: we hebben een Koningszoon gekregen. Hij zal als Koning heersen. Hij wordt Wijze Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader en Vredekoning genoemd. 6Hij zal voor eeuwig regeren en in zijn koninkrijk zal het eeuwig vrede zijn. Hij zal eerlijk en rechtvaardig over het koninkrijk van koning David regeren, voor eeuwig. De Heer van de hemelse legers zal dit doen omdat Hij zo ontzettend veel van zijn volk houdt.