Dag 21

Heilige Herrie Adventskalender dag 21

Bijbeltekst: Johannes 1:10-18

” Het Woord is mens geworden” 

Het Woord is mens geworden en heeft in ons midden gewoond, vol van genade en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader (Johannes 1 vers 14).

Sweet sound of heaven (Rolling Stones, LAdy Gaga & Stevie Wonder)

De Stones kwamen na een lange stilte toch nog met een nieuw album op de proppen. Het lange wachten werd beloond, vriend en vijand bejubeld het nieuwe album. Hoogtepunt voor mij is de samenwerking met Stevie Wonder en Lady Gaga in het nummer ‘Sweet sound of heaven’. De artiesten verlangen naar de hemel op aarde. Wie niet? Ze horen de drums al roffelen. Deze gospelrock is advent op zijn best. Vol verwachting klopt het hart. Ik zeg, laat de hemel maar openbreken en het licht doorbreken op de meest donkere plaatsen. 

Jezus is the sweet sound of heaven. Vanuit het strottenhoofd van de zoon van God, kregen genade en waarheid een stem. Hij kwam bij ons wonen, de klank, het woord werd mens. De komst van Jezus klinkt mij als muziek in de oren.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Johannes 1: 10-18

10Hij had de aarde gemaakt en was nu Zelf naar de aarde gekomen. Maar de mensen herkenden Hem niet. 11Hij kwam naar de mensen die Hij Zelf had gemaakt, maar ze wilden niet in Hem geloven. 12Maar aan alle mensen die wél in Hem geloven, heeft Hij het recht gegeven om kinderen van God te worden. Ze worden opnieuw geboren. 13Ze worden dan niet uit vlees en bloed geboren, en niet door de verlangens van een man, maar hun geest wordt geboren uit God.
 
14Het Woord werd een mens en Hij heeft bij ons gewoond. We hebben gezien hoe geweldig en machtig Hij is: Hij, Gods enige Zoon, met dezelfde macht als de Vader, liefdevol, vriendelijk, en vol van waarheid. 15Johannes de Doper zei van Hem: “Dit is de man over wie ik het had. Hém bedoelde ik toen ik zei: ‘De man die na mij komt, is belangrijker dan ik,’ want Hij was er al voordat ik werd geboren.” 16Hij is één en al liefde, vriendelijkheid en goedheid. Daarom is Hij ook eindeloos liefdevol, vriendelijk en goed voor ons allemaal. 17Door Mozes hebben we de wet gekregen, die ons leert wat God van ons vraagt. Door Jezus Christus zijn Gods liefde, vriendelijkheid, goedheid en waarheid naar ons toe gekomen. 18Niemand heeft ooit God gezien. Maar zijn Enige Zoon, die helemaal één met Hem is, heeft ons laten zien wie God is.