Dag 03

Bijbeltekst: Jesaja 1: 11-17

” Wie heeft je gevraagd mijn voorhoven plat te lopen?” 

Bruce Springsteen wordt al decennialang op handen gedragen door fans wereldwijd. Maar hij verschuilt zich niet achter een masker van glamour en glitter. Zijn muziek gaat ook over de moeizame relatie met zijn vader, depressies, en over een echtscheiding. ‘Brillant Disguise’ gaat over dat laatste: de aanloop naar een echtscheiding. We leefden met een vermomming, constateert Bruce. Tijd om het masker af te doen. 

In de openingsverzen van het boek Jesaja wordt ons iets vergelijkbaars gevraagd: leg je vermomming af. Wees jezelf als je mij zoekt, zegt God. Wees oprecht tegenover God, jezelf en je naaste. ‘Breek met het kwaad en leer het goede te doen’. ‘Wangedrag’ gaat niet samen met het vereren van je Schepper. Zo begint het boek Jesaja. En dat is betekenisvol. Aan het begin klinkt een oproep om integer te zijn en te leven. 

Dat is ook de uitnodiging van Advent. Advent: leg af je ‘brilliant disguise’. De slotzin van dit lied kan daarbij ons gebed zijn: ‘God have mercy on the man, who doubts what he’s sure of’.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address