Dag 05

Bijbeltekst: Lucas 1: 68-79

” Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van onze God zal het stralende licht uit de hemel zich over ons ontfermen.” 

“This is the closest thing to crazy I have ever been”, zingt de Britse zangeres Katie Melua in deze dromerige popsong over de complexiteit van de liefde. Je zou deze zin kunnen vertalen als: “het moet niet gekker worden” en als we kijken naar het verhaal van Zacharias in Lucas 1 dan kan ik me voorstellen dat hij zoiets gedacht kan hebben, toen hij lange tijd niet kon spreken omdat hij niet genoeg geloof had in wat de engel hem had verteld. Als dat je overkomt….dat is toch gekmakend…denk ik…..

Inmiddels is de zoon van Zacharias en Elisabeth geboren: Johannes. De engel had Zacharias gezegd dat hij tot dat moment niet meer zou spreken en die belofte kwam uit. Zacharias kan weer spreken en in de tekst van vandaag roept hij het uit, vervuld door de Heilige Geest: liefdevolle barmhartigheid, een stralend licht uit de hemel….

Aan alles voel je dat de gekmakende stilte nu echt voorbij is. God was er juist ook toen en zal er altijd zijn! Hij verlaat ons niet.

Katie zingt tot besluit:
“This is the nearest thing to crazy
I have ever known
I was never crazy on my own
And now I know
That there’s a link between the two
Being close to craziness, and being close to you..”
Amen.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Lucas 1: 68-79

Zacharias profeteert over Johannes

68“Prijs de Heer, de God van Israël. Want Hij is ons niet vergeten. Hij heeft ons iemand gegeven die ons zal redden en bevrijden. 69Hij heeft een machtige Redder gegeven, uit de familie van zijn dienaar [ koning ] David. 70Dat is ook wat Hij al vanaf het begin van de wereld beloofd heeft door de heilige profeten. 71Hij had beloofd dat Hij ons zou redden van onze vijanden. Hij zou ons bevrijden uit de macht van de mensen die ons haten. 72Hij beloofde dat Hij vriendelijk en goed zou zijn voor onze voorouders en dat Hij zou doen wat Hij hun had beloofd. 73Hij zou het heilige verbond dat Hij plechtig met onze vader Abraham had gesloten, niet vergeten.
 
 74Hij zou ons redden uit de macht van onze vijanden, zodat we Hem zonder vrees zouden kunnen dienen. 75Hij beloofde dat we ons leven lang dicht bij Hem zouden mogen leven om Hem te dienen. Hij zou ervoor zorgen dat we kunnen leven zoals Hij het wil, zodat we werkelijk zijn volk zouden zijn. 76En jij, mijn kind, zal een profeet van de Allerhoogste God worden genoemd. Want je zal voor de Heer uit gaan om de weg voor Hem vrij te maken. 77Je zal aan zijn volk vertellen hoe ze gered kunnen worden en hoe ze vergeving kunnen krijgen voor hun ongehoorzaamheid aan God. 78Want omdat onze God goed en vriendelijk is, zal Hij ons niet vergeten. Hij is ons Licht uit de hemel. 79En zijn Licht zal schijnen op de mensen die in het donker leven, vlak voor de poorten van de dood. Zo zal Hij ons de weg naar de vrede wijzen.”