Dag 06

Bijbeltekst: Genesis 18: 1-15

” Is ook maar iets voor HEER onmogelijk?” 

De bejaarde Sara krijgt God op bezoek, en ze hoort hoe God belooft dat ze een zoon zal krijgen. Ze lacht. Ik denk dat het een schamper lachje is geweest van een vrouw die geconfronteerd wordt met haar verdriet. God ziet het en spreekt daarop de woorden uit, die prachtig op een tegeltje zouden staan: of er ook maar iets voor God onmogelijk is.

Het is nogal wat om te zeggen dat voor God niets onmogelijk is. Juist in de donkere dagen van december, of op die andere momenten wanneer je leven bikkelhard is en de duisternis je overvalt. God lijkt dan misschien wel verder weg dan ooit. Als een vage wind van The Cats die al jaren oud is en blijft klinken ondanks dat je hem minder hoort. Terwijl we weer toeleven in deze adventstijd naar dat eeuwenoude feest van licht, de Kerst, vraagt God onze hand om ons te laten zien dat het licht altijd ergens schijnt.

Misschien lukt het ons nooit om volledig te begrijpen, maar elke keer weer wil licht ons bij de hand nemen. Als een wind die eeuwig waait, dwars tegen opgeworpen barricades in waardoor op de onmogelijkste plekken Gods licht doordringt in de duisternis! Glimlachend neemt dat licht ons bij de hand, en laat het ons glimlachen. Want altijd zal Gods wind er zijn die ons een zetje in de goede richting geeft. Want Gods wind heeft altijd geblazen en zal blijven blazen.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address