Dag 07

Bijbeltekst: Jesaja 43: 14-21

” Zie, Ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt?” 

Het tweede gedeelte van het bijbelboek Jesaja gaat over een moeilijke periode. De mensen zijn gevangen genomen en weggevoerd naar een vreemd land. Het is een zware tijd zonder perspectief. De profeet wil de mensen weer uitzicht geven en hoop bieden. Zijn boodschap is: blijf niet achteromkijken, maar kijk om je heen. Misschien is er ondertussen al wel van alles in beweging!

De zanger Rufus Wainright maakte persoonlijk een periode van een geestelijke ballingschap door. Hij zegt er zelf over: ‘I didn’t know where I was, and I didn’t know I was actually lost. It wasn’t about the party at all; it’s about searching but not knowing what you’re searching for’.

Het komt terug in het lied ‘I don’t know what it is’. Steeds klinkt in het lied het ‘niet-weten’ en de onzekerheid door: ‘I don’t know…’ Maar er klinkt ook een tegenstem: ‘Ja, maar…’. De tijden kunnen moeilijk en onzeker zijn, maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden toch op weg te gaan en dingen te oppakken. Vertrouw erop dat je altijd een nieuwe weg in kunt slaan.

De profeet Jesaja ziet daarin ook de hand van God, die in de geschiedenis steeds weer aan mensen heeft laten zien dat er zich altijd een weg ontvouwt. Bijvoorbeeld in Egypte, waar de mensen leefden in gevangenschap. Maar ook de mensen in ballingschap zullen het zien: een weg in de woestijn en water in de wildernis.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address