Dag 12

Bijbeltekst: Lukas 1: 46-55

” Wie honger heeft, overlaadt Hij met gaven, maar rijken stuurt Hij weg met lege handen.” 

Het is Advent. We kijken uit naar de geboorte van Jezus. Maar wat als het schuurt – ook bij jou? Want Jezus’ boodschap, die hij van God meekreeg, is geen gemakkelijke. Daar gaat het ook over in de lofzang van Maria.

Dat opstandige lied, waarin zij de wereld op zijn kop zet. Waarin zij een God bezingt die machtigen onderuit haalt en die het voor de armen opneemt. Het is een lied dat gaat over scheve verhoudingen, die rechtgezet worden. In deze wereld – ja – maar het zet je ook aan het denken over je eigen leven.

Wat zit er bij mij scheef? Waar ben ik de kleinen uit het oog verloren en mij gaan richten op de machtigen en ja, misschien ook wel op mijn eigen macht? Waar ben ik het verleerd om over mijn eigen schaduw heen te kijken; hang ik zozeer in mijn gelijk, en mijn ideeën, en mijn oordeel, dat ik de ander nauwelijks meer zie; en hoor; en aanvoel?

Luister en kijk daarom vandaag eens naar het nummer en de clip van het lied ‘What about us’ van P!nk. Zij zingt wat ruwer dan Maria, maar hier komt prachtig naar voren waar het inderdaad kan schuren. En dat je op mag komen voor hen aan de rand.
What about love?
What about trust?
What about us?

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Lucas 1: 46-55

Zacharias profeteert over Johannes

46Maria zei: “Ik prijs de Heer God. 47En ik ben blij over God, mijn Redder, 48omdat Hij zó goed geweest is voor mij, een gewone vrouw. Voortaan zullen alle volken zeggen dat God heerlijke dingen voor mij heeft gedaan. 49Want de heilige, machtige God heeft geweldige dingen bij mij gedaan. 50Hij is vriendelijk en goed voor alle mensen die ontzag voor Hem hebben. Ook voor hun kinderen is Hij vriendelijk. 51Hij heeft machtige dingen gedaan. Trotse mensen heeft Hij vernederd. 52Machtige mensen heeft Hij hun macht afgenomen. Maar gewone mensen heeft Hij geëerd. 53Hongerige mensen heeft Hij veel gegeven. Maar rijke mensen heeft Hij met lege handen weggestuurd. 54Hij is zijn volk Israël te hulp gekomen, 55omdat Hij wilde doen wat Hij vroeger aan onze voorouders heeft beloofd. Want Hij heeft al aan Abraham beloofd dat Hij voor eeuwig goed zou zijn voor hem en zijn familie ná hem.”