Dag 12

Bijbeltekst: Lukas 1: 46-55

” Wie honger heeft, overlaadt Hij met gaven, maar rijken stuurt Hij weg met lege handen.” 

Het is Advent. We kijken uit naar de geboorte van Jezus. Maar wat als het schuurt – ook bij jou? Want Jezus’ boodschap, die hij van God meekreeg, is geen gemakkelijke. Daar gaat het ook over in de lofzang van Maria.

Dat opstandige lied, waarin zij de wereld op zijn kop zet. Waarin zij een God bezingt die machtigen onderuit haalt en die het voor de armen opneemt. Het is een lied dat gaat over scheve verhoudingen, die rechtgezet worden. In deze wereld – ja – maar het zet je ook aan het denken over je eigen leven.

Wat zit er bij mij scheef? Waar ben ik de kleinen uit het oog verloren en mij gaan richten op de machtigen en ja, misschien ook wel op mijn eigen macht? Waar ben ik het verleerd om over mijn eigen schaduw heen te kijken; hang ik zozeer in mijn gelijk, en mijn ideeën, en mijn oordeel, dat ik de ander nauwelijks meer zie; en hoor; en aanvoel?

Luister en kijk daarom vandaag eens naar het nummer en de clip van het lied ‘What about us’ van P!nk. Zij zingt wat ruwer dan Maria, maar hier komt prachtig naar voren waar het inderdaad kan schuren. En dat je op mag komen voor hen aan de rand.
What about love?
What about trust?
What about us?

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address