Dag 13

Bijbeltekst: Exodus 16: 1-20

” Wend u tot de HEER, want Hij heeft uw geklaag gehoord.” 

We zullen allemaal het beeld herkennen van reizen met kinderen. Nog maar net de straat uit klinkt al vanaf de achterbank: ‘Zijn we er al bijna?’ Dan weet je: dit gaat een lange reis worden…

Mozes is met zijn mensen vertrokken uit Egypte. Eindelijk, ze zijn vrij! Maar al snel wordt het volk ook een zeurend kind op de achterbank. Ze hadden zich de reis toch anders voorgesteld!

Toch is die lange reis niet voor niets. De weg is ook een leerschool. Ze leren al gaande wat het betekent te leven in verbondenheid met God. Hun geklaag over waar het ze allemaal aan ontbreekt, loopt zo uit op een les over dankbaar en tevreden zijn.

Het is een les die de rapper Diggy Dex ook met ons deelt in het lied ‘Sterren tellen’. Het lied is ontleend aan het lied ‘Counting stars’ van OneRepublic. Beide liederen hebben een verschillend geluid, maar de boodschap is hetzelfde: ‘No more counting dollars, we’ll be counting stars’. Dex rapt hoe belangrijk het is te genieten van de momenten die je gegeven worden. Hij wil niet klagen, maar dankbaar en tevreden in het leven staan. Blij zijn met de mensen om hem heen en de mooie momenten die hij met hen kan delen. Want het leven is zo kwetsbaar en het kan ook zomaar voorbij zijn. Daarom: ‘Gezegend met die shit hier, dus laat me zeggen … Of wacht, ik kijk naar boven, tel de sterren’!

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address