Dag 15

Bijbeltekst: Jozua 6: 22-25 & Mattheüs 1: 5

” Maar de hoer Rachab werd door Jozua gespaard, samen met haar hele familie.” 

She’s always a Woman to me” is geschreven als een ode aan de vrouw van zanger Billy Joël, Elizabeth Weber. Hij houdt zoveel van haar dat hij zowel haar fouten als haar kwaliteiten kan en wil accepteren. Bekend is dat zij hem door een zware periode hielp, tijdens zijn loopbaan als zanger, door haar stevige stijl van onderhandelen met platenbazen en zorgde voor lucratieve contracten toen hij het financieel zwaar had. Na vijf jaar zijn ze overigens gescheiden; ongetwijfeld zal Elizabeth ervoor hebben gezorgd dat haar toekomst (financieel) verzekerd was.

Gek genoeg moest ik juist aan deze popsong denken toen ik het verhaal van Rachab weer eens las. Hoe zit het ook alweer? Rachab verkoopt haar lichaam en woont in Jericho dat spoedig door de Israëlieten veroverd gaat worden en Rachab helpt de Israëlieten om de stad in te nemen. Zij werd hiervoor beloond; ze zou blijven leven, net als haar familie. God zag in haar een goed mens, een vrouw die oprecht zocht naar vergeving en bevrijding.

Natuurlijk, het is misschien wat ver gezocht maar als je wat fantaseert over de song van Billy Joël dan zou het God zelf kunnen zijn die zegt: Ik ken jou, jij met je goede en slechte kanten en toch….je bent Mijn dochter, Mijn Kind, ik vergeef je wat je fout deed en ik geef je wat je vraagt: jij en je familie zullen blijven leven: You are Always a Woman to Me!

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Jozua 6: 22-25

Het volk trekt rond Jericho

22Maar tegen de twee mannen die het land hadden verkend, zei Jozua: “Ga naar het huis van Rachab. Breng haar en alle mensen die bij haar horen naar buiten, zoals jullie haar gezworen hebben.” 23De twee verkenners gingen naar binnen en haalden Rachab op met haar vader, haar moeder, haar broers en iedereen die bij haar hoorde, haar hele familie. En ze wezen hun buiten het tentenkamp van Israël een plaats aan waar ze mochten gaan wonen. 24Maar de stad werd verbrand met alles wat er in was. Alleen alles wat van zilver, goud, koper en ijzer was, werd meegenomen. Het werd bij de schat van het heiligdom van de Heer gelegd. 25Zo redde Jozua Rachab en haar hele familie. En haar familie heeft altijd bij de Israëlieten gewoond. En daar woont haar familie nu nog steeds, omdat Rachab de verkenners verborgen had die Jozua had gestuurd om Jericho te verkennen. 

Mattheüs 1:5

De voorouders van Jezus

5Salmon kreeg een zoon: Boaz. Boaz’ moeder was Rachab. Boaz kreeg een zoon: Obed. Obeds moeder was Ruth. Obed kreeg een zoon: Isaï.