Dag 20

Bijbeltekst: Psalm 147

” Groot is onze Heer en oppermachtig, zijn inzicht is niet te meten.” 

Stilletjes ben ik geen groot fan van The Beatles. Toch raakt dit nummer me altijd weer diep. Ik hoorde het voor het eerst tijdens een uitvaart van een vrij jong iemand en dat had iets prachtigs. Het licht en de positiviteit, die het bracht, te midden van het diepe verdriet wat gevoeld werd. Voor mij kwam daarmee iets van God naar voren. Hij is onmeetbaar en ik kan er niet bij. Ik snap ook vaak niet hoe hij werkt en wat hij wil. Maar dat hij goed is en licht en positief – ja, dat geloof ik. Zelfs te midden van verdriet, kan ik dat nog voelen.

Iets van datzelfde gevoel valt terug te lezen in psalm 147. De psalmen helpen ons om, als we het zelf even niet weten, woorden te vinden. En zeker deze psalm bezingt God in al zijn grootsheid en onbegrijpelijkheid. “Zijn inzicht is niet te meten” zegt het lied. Want nee, we snappen het vaak net niet helemaal. Of helemaal niet. Ook met advent en kerst niet.

Want Gods zoon op aarde, geboren in een donkere stal, bij twee randfiguren… Hoe dan? Tegelijkertijd schijnen juist in deze geschiedenis Gods licht en liefde dwars door alles heen. Net zoals de zon dat kan doen.

It’s been a long, cold, lonely winter
It feels like years since it’s been here
Here comes the sun, and I say it’s alright

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address