Dag 21

Bijbeltekst: Psalm 31: 1-6

” Heer, u beslist over mijn leven. U bent een trouwe God, u zult me redden.” 

Wie wil er niet beschermd worden bij gevaar! Al zijn onze gevaren kleiner dan waar David hier over zingt. Zijn gevaar lag in vijanden die hem als koning, maar wat graag dood zagen. Voor ons ligt dat denk ik anders. Wij voelen ons onzeker worden en bedrukt als je de financiën niet rond krijgt, je relatie onder druk staat, er ziekte is in je familie. En vergeet niet de kleine zorgen: of je je werk wel afkrijgt, je vriend zich zal gedragen, en de poep die onder je schoen zit.

U beslist over mijn leven, zegt David dan. Dat is nogal wat! Ik ervaar het in het vertrouwen dat God iets goeds voor mij in petto heeft. Hij zal mij vasthouden, en ik weet dat ik zijn kind ben. Wat er ook gebeurt, in welk gevaar ik mij ook voel, bij God zal het goed zijn. Ik denk dat David dat zal beamen. Wellicht gaat hij nog wel verder, hij heeft zeker concreet gemerkt dat God hem op wonderlijke manieren uit benarde situaties haalde.

“Don’t you worry child, heaven’s got a plan for you”zingt The Swedish House Maffia. Dat klinkt als David, vol vertrouwen in een leven dat niet vanzelf gaat. De Maffia zijn best heftig in hun performance. Daarin zie je de ruwheid in het leven. Ze zingen over teleurstelling in de eerste grote liefde, die eindigt in pijn en verdriet. Dáár mag je best vertrouwen dat de hemel een toekomst voor je heeft.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address