Dag 23

Bijbeltekst: Genesis 28: 10-22

” Ikzelf sta je terzijde, Ik zal je overal beschermen, waar je ook heengaat. ” 

In de beroemde droom van de hemelse ladder doet God beloftes aan Jakob. God belooft Jakob een groot grondgebied en talloze nakomelingen en spreekt hierover zijn zegen uit. God zal hem beschermen en niet alleen laten, totdat hij alles heeft gedaan wat hij beloofd heeft. Dezelfde belofte heeft God aan Abraham en Izaäk gedaan.

Ondanks deze prachtige woorden kan Jakob zich nog niet helemaal overgeven aan God, want in de volgende verzen stelt hij nog allerlei voorwaarden. Jakob is op dit punt in zijn leven nog voorzichtig, onzeker, weet nog niet goed wie hij is, waardoor hij deze prachtige belofte nog niet goed op waarde weet te schatten. Jakob is immers ook nog op de vlucht voor zijn broer, Esau. Maar juist daarom komt God op dit moment met deze droom. Het is een steun in de rug, een bemoediging, een herinnering aan een eerder gedane belofte, op een punt waarop Jakob het nodig heeft.

In de prachtige coverversie van Fix You van Coldplay, vertaald naar Heel Jou, die gezongen wordt door Claudia de Breij & Blanks wordt ook een belofte gedaan. Een belofte waarin bescherming klinkt, je je thuis mag voelen, waar herstel (of heelheid) mag plaatsvinden. Waar je je hoofd omhoog mag houden en je blik vooruit kan, met de wetenschap dat er iemand is die om je geeft en van je houdt.

En weet dat je altijd
Bij mij mag komen als de wereld even wegglijdt
En weet dat
Je altijd bij mij

Volg het licht naar huis
Hoofd omhoog en met je blik vooruit
Ik houd van jou, van heel jou

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address