Dag 24

Bijbeltekst: Jesaja 25: 1-9

” Op deze berg richt de HEER van de hemelse machten voor alle volken een feestmaal aan.” 

‘t Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of t’wer altied wel weer licht. Deze rake Drentse spreuk geeft prima weer hoe Jesaja zijn profetie hier inzet: het werd me toch donker in het Israël van die tijd! Onze lockowns met avondklok en na 21 uur geen verkeer meer op straat was er niks bij. Het doet eerder denken aan die zinloze oorlog in Oekraïne waarbij tienduizenden -aan beide kanten- sterven en 7 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht zijn door die machtswellusteling van een Poetin die zich nota bene christen noemt.

Zo donker heeft het volk Israël het ook gehad met aanvallen van vreemde volken, maar uiteindelijk zijn de steden van de vijanden verwoest en werd het licht. Zoals we ook hopen dat de duisternis in Oekraïne definitief ophoudt. Er komt nu (als bij de Drentse spreuk) inderdaad weer licht! Het eeuwige licht komt zelfs in beeld, want de donkere dood zal gaan verdwijnen op die berg waar God inmiddels een Michelin 10 (!) sterren restaurant heeft geopend, nota bene voor de hele wereld! Dat moet een prachtig gezicht zijn: vast ook met schitterende tafels en met uitzicht op velden van goud. Het doet me denken aan de velden die Sting beschrijft bij het uitzicht uit zijn landhuis.

De Germanen zeiden het al, heel seculier: we gaan naar de eeuwige jachtvelden. Sting voegt er wel een dimensie aan toe met de Fields of Gold, maar de werkelijkheid van God zal nog mooier zijn en overtreft alle menselijke dimensies.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address