Dag 26

Bijbeltekst: Matteüs 1: 18-25

” Jozef werd wakker en deed wat de HEER hem had opgedragen.” 

Kwetsbaar wonder

De christelijke geschiedenis van de laatste eeuwen is er één van macht en status. De kerken in Nederland staan er nu echter niet florissant voor. Vele worden gesloten en kritiek op kerk en christendom is groot. Is dat erg? Het is niet leuk, maar niet erg. Kijk maar naar het begin van het leven van Jezus.

Matteüs vertelt over Maria die ongetrouwd zwanger is en over een dappere Jozef die haar niet in opspraak wil brengen. Kwetsbare jonge mensen. Ze doen me denken aan de talloze jonge vluchtelingen wereldwijd. Waar ook kinderen worden geboren in arme omstandigheden. Daar hoort de kerk dus bij. Johnny Cash is een zanger die zich altijd aangesproken voelde door de vertrapten en ‘losers’. In dit eenvoudige Kerstlied bedankt hij Maria. ‘Merry Christmas Mary, thank you for the child, thank you for Lord Jesus, God’s greatest gift to man’.

Ik geloof dat mensen zich nog steeds aangesproken en geraakt zullen voelen door Jezus’ leven. Eerlijk, kwetsbaar en dankbaar. Daar zullen we de kerken die gesloten worden misschien niet meer mee vullen, maar wel de harten van mensen. Bedankt, Maria en Jozef, voorbeelden van kwetsbaarheid en trouw.

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address