Dag 27

Bijbeltekst: Openbaring 3: 14-21

“Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met Mij.” 

Nog twee nachtjes slapen en dan is het eindelijk Kerstfeest. Een heerlijk en gezellig feest met familie en vrienden om je heen. Helaas is de realiteit voor veel mensen anders. Denk aan mensen die een dierbare moeten missen, of alleen zijn komen te staan na een scheiding. Dan kunnen de Kerstdagen extra moeilijk zijn.

Je kunt de eenzaamheid en pijn van iemand die alleen is niet overnemen. Maar je kunt wel degelijk iets voor iemand betekenen, zo laat The Script zien in ‘Arms open’.

I can’t unfeel your pain
I can’t undo what’s done
I can’t send back the rain

But if I could I would
My love, my arms are open

Open je armen, heet mensen welkom in je huis, aan je tafel. Eet samen, deel van wat je hebt en geniet van het goede. Dan is de vrede van God niet ver.

(In de videoclip van ‘Arms open’ laat The Script zien hoe de Amerikaanse organisatie A Sense of Home zich inzet om jeugd die qua leeftijd niet langer in de pleegzorg terecht kunnen, een nieuw thuis geboden wordt.)

Schrijf Je Nu In En Ontvang Elke Dag Een Reminder

Invalid email address

Openbaring 3: 14-21

De brief aan de gemeente in Laodicea

14[ De Heer zei tegen Johannes: ] “Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea:

Dit zegt de Amen [ (= ‘ja, zo is het’) ], de Getuige die de waarheid spreekt en die te vertrouwen is. Dit zegt Hij die het Begin is van alles wat God heeft gemaakt:15Ik weet wat jullie allemaal doen. Ik weet óók dat jullie geloof niet koud is en ook niet heet. Was jullie geloof maar koud of heet! Maar het is lauw. 16En omdat jullie niet koud of heet zijn, maar lauw, zal Ik jullie uitspugen. 17Jullie zeggen: ‘Wij zijn rijk. Daar hebben we zelf voor gezorgd. We hebben aan niets tekort.’ Maar jullie hebben helemaal niet door, dat jullie [ geestelijk gezien ] zielig en arm en blind en naakt zijn. 18Daarom raad Ik jullie aan om goud van Mij te kopen. Goud dat in het vuur zuiver is gemaakt. Dan zullen jullie rijk zijn. En koop van Mij witte kleren om aan te trekken. Dan zullen jullie niet meer naakt zijn. En koop van Mij oogzalf om op jullie ogen te doen. Dan zullen jullie weer kunnen zien. 19De mensen van wie Ik houd, voed Ik ook streng op. Wees dus ijverig en ga weer leven zoals Ik het wil.

20Let op: Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand naar Mij luistert en de deur opendoet, zal Ik bij hem binnen komen. Dan zullen we samen eten: hij met Mij en Ik met hem. 

21Als je overwint, zul je met Mij op mijn troon zitten. Net zoals ook Ik heb overwonnen en met mijn Vader op zijn troon zit.